Home / Review Produk Kecantikan / Nak Beli K-Colly? Baca Ini Dulu!

Nak Beli K-Colly? Baca Ini Dulu!


macam mana nak order k colly

Kandungan:

Duta Jenama K-Colly

Kelebihan K-Colly

K-Colly dan Melanin - Ejen Pemutih Kulit

Bagaimana K-Colly Memulihkan dan Menyihatkan Kulit

9 Bahan Aktif Dalam K-Colly

Testimoni Pelanggan

Cara Amal K-Colly

Status Halal dan KKM

Awas K-Colly Tiruan!

Macam Mana Nak Beli?

Produk K-Colly Sweet 17 Collagen: Kebaikan dan Khasiatnya

K-Colly adalah produk collagen dari Korea yang semakin hangat di pasaran sekarang. Sejak pelancarannya, produk ini telahpun mendapat perhatian dari ramai selebriti tempatan yang telah mencuba produk ini dan berpuas hati dengan hasilnya. Malah, terdapat juga artis yang meminjamkan nama mereka untuk menjadi duta jenama ini kerana yakin dengan keberkesanan dan kelebihannya.

Duta Jenama K-Colly

Nur Fathia Latiff adalah duta rasmi untuk jenama K-Colly di Malaysia. Fathia adalah nama yang sedang naik dalam arena seni tanah air (semasa artikel ini ditulis iaitu May 2015) disebabkan lakonannya yang berkesan dan raut wajahnya yang jelita. Fathia berdarah kacukan Melayu-Arab, dan potongan mukanya sememangnya sudah cantik.

Selepas mengamalkan K-Colly, beliau menampakkan perubahan yang ketara dari segi kecerahan kulit - bukan sahaja semakin putih, malah nampak sihat dan gebu.

fathia sayang k-colly
Balik Ke Atas

Apa Kelebihan K-Colly ni Sehingga Ramai Artis yang Sangat Setia Mengamalkannya?

Mari kita lihat senarai manfaat yang boleh didapati dengan mengamalkan K-Colly ni setiap hari:

  • Kulit semakin putih kemerah-merahan - kulit pucat tandanya tak sihat. Kulit putih kemerah-merahan adalah kulit paling seksi dan menawan, kerana ia melambangkan kesuburan.
  • Kulit semakin lembap dan halus - ini berbeza dengan lembapan yang menggunakan moisturizer. Fakta: kulit yang lembap semulajadi adalah kulit yang nampak cantik tanpa mekap.
  • Memulihkan kulit yang rosak dan bermasalah - Cuaca khatulistiwa Malaysia memang mndatangkan mudarat kepada kulit. Dulu kita memang pasrah. Sekarang kita ada K-Colly.
  • Membantu mengurangkan melanin kulit - Melanin adalah pigmen yang memberikan warna kepada kulit. Teruskan membaca untuk mengetahui bagaimana K-Colly dapat membantu mengurangkan melanin dan seterusnya memutihkan kulit.
  • Menghilangkan jerawat dan parut jerawat - sebelum memutihkan kulit, kita perlu menyihatkan kulit dahulu.
  • Mengandungi zat yang tinggi - kita akan bincangkan formulasi serta bahan-bahan dalam K-Colly. Teruskan membaca.

kulit gebu tanpa solekan tebal

Kulit Nur Fathia yang sihat tidak memerlukan solekan tebal untuk menyerlahkan kecantikannya.
Balik Ke Atas

Melanin, Peranannya dan Bagaimana K-Colly Dapat Membantu

Bagaimana K-Colly ni dapat membantu mencerahkan kulit? Ia bertindak secara tak langsung sebenarnya. Melanin seperti yang dibincangkan tadi sangat bermanfaat untuk kita. Ia bertindak menyerap sinar UV dari matahari dan menggunakan tenaga itu untuk menghasilkan vitamin D. Vitamin D bagus untuk tulang.

Dalam iklim Malaysia yang bersifat khatulistiwa, sinar UV sangat terik, dan kulit pun terpaksa menghasilkan lebih banyak melanin untuk membantu menapis sinar UV. Ini menyebabkan kulit kita menjadi gelap.

Kulit akan menghasilkan lebih banyak melanin jika kulit kita rosak atau tidak sihat. Bukan sahaja melanin, malah kulit juga akan menghasilkan lebih banyak minyak sebum untuk menghalang kulit menjadi kering. Bila terlebih melanin dan terlebih minyak, kulit kita akan menjadi gelap, bintik hitam dan jerawat akan muncul. Pora kulit juga akan menjadi lebih besar.

Contoh Kulit Berminyak - Renee Zellweger

masalah kulit berminyak

Artis pun tak dapat lari dari masalah kulit berminyak.

Contoh Kulit Berjerawat dan Parut Jerawat - Katy Perry

masalah acne

Siapa sangka Katy Perry pun ada masalah kulit berjerawat (acne). Jangan terkejut kalau anda tak tahu: 40% wanita mengalami masalah jerawat sehingga ke usia dewasa.

Contoh Pora Kulit yang Besar atau Terbuka - Cameron Diaz

masalah pora besar atau terbuka

Lihat bagaimana besarnya pora pada wajah Cameron Diaz. Pora ini mudah tersumbat jika kulit berminyak dan akan menyebabkan jerawat dan parut jerawat.
Balik Ke Atas


leaderboard-oros

Ini Semua Menarik, Tetapi Bagaimana K-Colly Dapat Membantu Menyihatkan Kulit?

Anda tentu pernah memegang kulit bayi. Anda juga tahu betapa halus, gebu, dan anjalnya kulit bayi. Semakin dewasa, semakin kurang keanjalannya, dan semakin gelap dan kering. Apatah lagi bila berjerawat, kulit pun mula berparut dan kasar.

Apa beza kulit kita dan kulit bayi?

Jawapannya collagen.

Collagen adalah protein yang menyokong struktur kulit, menyimpan lembapan, dan memastikan kulit sentiasa sihat. Collagen semakin musnah dengan perkara-perkara seperti:

  • Caffein
  • Sinar UV
  • Makanan Berminyak
  • Toksin
  • Pengoksidaan
  • Cuaca panas terik
  • Udara Air-Cond yang Kering
  • dan banyak lagi faktor

Tiada cara lain untuk mendapatkan kembali kulit yang lembut dan cantik melainkan dengan menggantikan collagen yang hilang. Collagen adalah bahan semulajadi, dan hanya boleh digantikan dengan proses semulajadi.
Balik Ke Atas

Apakah Bahan Aktif Dalam K-Colly yang Mengurangkan Melanin dan Menambahkan Collagen?

1. Elastin

Elastin ibarat spring untuk kulit, dan memastikan kulit sentiasa anjal. Pernah tengok iklan cubit punggung bayi? Keanjalan itu adalah sebab ada elastin yang mencukupi. Semakin usia bertambah, semakin kurang elastin dalam kulit. Jadi kenalah topup.

2. Hatomugi

Ia sejenis bijirin yang serupa dengan barli dari segi bentuk dan juga rasa. Ia digunakan dalam perubatan tradisional cina untuk merawat kanser dan tumor. Ia adalah anti-cancer yang sangat kuat dan mampu membantutkan pertumbuhan sel kanser.

3. Pearl Powder

Mutiara yang ditumbuk menjadi serbuk, telah digunakan oleh Maharani China sejak beribu-ribu tahun lamanya. Sains kini baru nak memahami teknologi yang telah diamalkan sejak purbakala. Boleh buat kajian anda sendiri: Maharani China sangat tersohor dengan kecantikan kulit mereka.

4. L-Glutathione

Terlalu banyak manfaat Glutathione dan memang memerlukan artikelnya sendiri. Rumusannya: Glutathione adalah anti-oksidan untuk anti-penuaan yang premier, dan cara terbaik untuk mendapatkannya adalah dalam bentuk L-Glutathione

5. Hydrolized Collagen

Tahukah anda bahawa collagen merangkumi 65% daripada jumlah protein dalam badan? Tidak hairanlah jika kekurangan collagen mendatangkan kesan buruk kepada kesihatan kita. Hyrdrolized Collagen adalah collagen dalam bentuk gelatin. Gelatin ini pula adalah gred tertinggi yang boleh digunakan sebagai ganti plasma darah dalam situasi kecemasan.

6. Berry Stem Cells

Gogi Berry menunjukkan kebolehan untuk memperbanyakkan stem cells. Stem cells adalah sel badan yang belum specialize lagi. Ini bermakna ia boleh menjadi sel jantung, sel paru-paru, dan sudah tentu sel kulit, collagen dan elastin.

7. Super Hyaluron

Asid Hyaluronic adalah sebatian dalam kulit yang menyedut dan mengikat air. Ia mampu menampung air sebanyak 1000 kali beratnya sendiri. Tiada lagi masalah kulit kering.

8. Trehalose

Sekali hujan turun di padang pasir, tiba-tiba pelbagai tumbuhan hidup subur, muncul entah dari mana. Sebenarnya tumbuhan padang pasir ini menggunakan trehalose untuk menyimpan zat makanan dan air dalam sel benihnya, dan menunggu sehingga hujan turun.

9. Multivitamin

Ini adalah wajib dalam mana-mana produk kesihatan, tetapi multivitamin tidak berkesan jika tidak disertakan dengan produk lain di atas.
Balik Ke Atas

Testimoni K-Colly Sweet 17 Dari Pelanggan Yang Berpuas Hati

Collagen Sweet 17 ini terbukti keberkesanannya sehingga ramai pelanggan yang sukarela memberikan testmonial untuk membantu rakan yang lain untuk mendapat manfaat dari produk bermutu tinggi ini. Saksikan berikut beberapa case study daripada client yang mendapat results yang bagus daripada K-Colly:

Fathia Latiff:

fathia before fathia after

Anda boleh nampak di sini yang kulit Fathia memang cantik. Perhatikan sebelum K-Collly kulit Fathia merah dan nampak kering dan berminyak. Ini bukan kulit semulajadi, tapi kesan daripada iklim dan cuaca negara yang terlalu kasar kepada kulit. Memang tepat teknologi ini sampai ke negara kita. Kalaulah sampai lebih awal kita semua akan lebih putih berseri.

Contoh Kulit Berparut Bekas Jerawat:

parut jerawat hilang k-colly

Parut jerawat yang sangat ketara beransur hilang dengan mengamalkan K-Colly Sweet 17 Collagen. Anda boleh nampak juga pora yang besar makin tertutup walaupun tanpa make up.

Contoh Kulit Berminyak:

testimoni kulit berminyak

Anda boleh lihat, sebelah kanan tu kulit yang sangat "shining". Kita nak glowing ye, girls, bukan shining. Haha. Gambar selepas tu dah banyak kurang. Memang kena amalkan tiap-tiap hari, kulit anda akan diperbaharui dari dalam.
Balik Ke Atas

Cara Amalkan K-Colly Sweet 17

Mudah saja.

  • Kemam satu atau dua scoop dalam mulut tanpa air selama 3-5 minit atau sehingga cair sepenuhnya
  • Buat sekali pagi selepas gosok gigi.
  • Kemudian sekali lagi malam sebelum tidur.
  • Minum air banyak-banyak sepanjang hari untuk effect maksimum.
  • Kalau bancuh dengan air rasa dia tak manis. Ini memang makanan kesihatan, dan memang dibuat tak manis. Jadi kalau kemam tu dapatlah rasa perisa Concorde Grape yang memang yummylicious!

Untuk kesan yang lebih cepat:

  • Kurangkan caffeinee e.g kopi, nescafe, teh, dan sebagainya
  • Kurangkan makanan berminyak
  • Kurangkan makanan yang terlalu manis
  • Berhenti merokok
  • Buat senaman selalu supaya khasiat K-Colly dapat menular ke seluruh badan

BONUS:

Disebabkan kangungan collagen yang tinggi, K-Colly boleh membantu membesarkan dan menganjalkan payudara dan pinggul anda. Payudara dan pinggul adalah terdiri dari lemak. Collagen yang memberi bentuk kepada lemak itu dan mengelakkannya menjadi "flabby".
Balik Ke Atas

Adakah K-Colly Sweet 17 Collagen selamat digunakan?

  1. Ia lulus KKM dalam kategori makanan tambahan (Rujukan: dikaji selidik di USM dan lulus ujian kimia)
  2. Ia lulus mendapat tanda halal dari JAKIM
  3. Ia menggunakan bahan semulajadi dan tiada bahan kimia yang toksik (sebab tu lulus makanan tambahan)

Awas K-Colly TIRUAN!!

Bila produk berkualiti medapat sambutan hangat, akan ada pihak yang nak menangguk di air keruh. Ada yang menghasilkan K-Colly tiruan dan memasarkannya pasa harga yang sangat murah. Perbuatan tak bertanggungjawab ini dapat dibendung dengan melakukan semakan mudah seperti berikut:

K-Colly Tiruan

Berhati-hati apabila mendapat tawaran harga murah yang tak masuk akal. Biasanya benda yang too good to be true ni sebab it's not true!
Balik Ke Atas

Bagaimana Nak Beli K-Colly?

Kami sekarang menawarkan online payment! Mudah dan cepat! Klik saja button berikut:

macam mana nak order k colly

Selamat mencuba K-Colly Sweet 17!
leaderboard-oros
Balik Ke Atas

About mamalink

102 comments

  1. Hi sis brape lama baru boleh nampak result kebab saya nk beli

  2. Hi sis..Ibu mengandung boleh ambil ke k-colly ni??

  3. hai sis nak tnya ni kalau combine k-colly dgn vitamin c 1000mg boleh ke?

  4. Salam. Baru2 ni sy ada beli kcolly. Masa beli tu sy check bawah botol, mmg ada logo & exp datenya. N sy check ciri2 lain mmg sama dgn yg sy survey di google. Tp bila sy smp rumah & scan qr, dia kata sy bli produk fake. Mcm mana tu ye? Mohon pencerahan. Tq

  5. sis..kalau dah makan k colly lepas 4 hari dia keluar jerawat di muka macam mana sis?

  6. Sis kalau umur 23 thn blh ambil kcolly ni ke?

  7. Sis.. kalau guna k colly collagen .. boleh tak guna pencuci muka.. ape2 brand je.. cntohnya jenama simple ke... loreal ke.. olay ke.. boleh tak? Tak ade efek ke ? Takut nanti ade efek.. seperti naik jerawat.. tapi sy tak guna produk skin care lain selain pencuci muka je.. nak bersihkan muka katanyerr haha..

  8. salam sis, nak tnya law k colly dpt mngubah gen dlm badan ke x??

  9. Sis, ade kesan sampingan ke diawal penggunaan k colly? sbb saya br guna 5 hari. dalam msa 5 hari tu, saya dapati dahi saya kering dan gatal. perlu ke sy teruskan atau berhenti dari terus menggunakannya? Mohon pencerahan.