Home / Tips Kecantikan (page 2)

Tips Kecantikan

5 Hujah Feminist Barat Menentang Hijab dan Cara Menjawabnya

feminis dan hijab

5 Jawapan Bocor yang boleh anda gunakan sekiranya terjumpa feminis barat Feminism adalah ideology barat yang memperjuangkan hak wanita dalam masyarakat yang dikatakan diterajui dan dimonopoli oleh kaum lelaki. Feminism itu sendiri sangat banyak cabangnya, dan setiap cabang dalam feminism memperjuangkan isu mereka sendiri dengan cara mereka sendiri. Antara feminist ...

Read More »

5 Petua Kecantikan Kulit Muka Tradisional

5 Petua ni Anda Boleh Buat Sendiri di Rumah - dan FREE! Air Didih Nasi Ambil air didih nasi…ketika sedang menggelegak, biarkan sekejap kemudian sapukan pada kulit muka. Biarkan dalam 5 minit. Kemudian bilaskan dengan air . Amalkan selalu untuk dapatkan kulit licin. Tomato Parut sebiji Tomato dan gosokkan pada ...

Read More »

7 Khasiat Limau Nipis Untuk Kecantikan Anda

Limau Nipis Yang Simple Tu Sebenarnya Sangat Power! Limau nipis ada 1001 kegunaan dalam menjaga kesihatan dan kecantikan baik dalaman ataupun luaran. Antara kelebihannya adalah: 1. Kesihatan kulit kepala *Perahkan ayer limau dan letakkan di atas kulit kepala dan lumurkan hingga rata. Biarkan selama 10minit. Kemudian basuh dengan air suam. ...

Read More »

Saksikan Proposal Paling Comel Di Dunia! Cuba Jangan Nanges Ye!

Gadis Ini Dikejutkan Dengan Lamaran Ala "Pitch Perfect" Bayangkan jika suatu hari kekasih anda mengumpulkan kawan-kawannya, berlatih berhari-hari, berjam-jam sehari, dan seterusnya menjemput anda dan rakan-rakan anda makan dan lepak di rumah. Tiba-tiba kekasih anda and the gang memecahkan keheningan dengan membuat persembahan nyanyian lengkap dengan gerak tari yang menarik. ...

Read More »

Lindungi Keluarga Anda - Beringat Sebelum Kena

Baru minggu lepas kita dengar kes kematian sepasang suami isteri akibat kemalangan. Yang lagi sedihnya, kemalangan tu bukan salah dorg, tapi terjadi sebab ada 6 Myvi tengah lumba haram. Itupun nasib baik CCTV ada rekod kalau tak sampai sekarang kita pun tak tahu apa jadi. Saya pun tak pasti apa ...

Read More »

Jangan Manjakan Anak - Untuk Kebaikan Mereka Juga

  Saya terjumpa gambar ini dalam FB saya haritu. Saya nak share di sini untuk para ibu yang sedang berjihad membesarkan anak. Saya tengok budak-budak sekarang cukup manja. Kecik-kecik dah ada handphone, ada tab, Ipad, dan sebagainya. Banyak yang saya tengok ada semua sekali satu set. Banyak jugak saya tengok ...

Read More »

Cahaya Mataku

  Sebagai seorang ibu memang banyak dugaan yang terpaksa dihadapi untuk membesarkan anak. Macam-macam nak kena fikir: susu, makanan, pengasuh, sekolah, dan lain-lain. Memang penat, memang mahal, tapi yang pasti juga, memang berbaloi. Saya memang cukup bahagia jadi seorang ibu walaupun baru seorang anak. Saya sangat mengagumi si ibu. Sejak ...

Read More »